Merak Ettikleriniz

/
Merak Ettikleriniz

Merak Ettiklerinizi Cevapladık

  • Uygulama yapılan bölgedeki Kıl koyu ve kalınsa sonuç daha iyidir.Çünkü kalın kıl yeterli enerjiyi tutabilir.Bu sayede kıl köküne iletilen yüksek ısı kökü daha kuvvetli tahrip eder.
  • İyi sonuç için yeterli derecede enerji kullanılmalıdır.Enerji cildi yakmayacak ama kıl kökünü de tahrip edecek düzeyde olmalıdır.
  • Atım süresi cilde ve kıla göre ayarlanmalıdır.Long pulsed lazerler bu nedenle avantajlıdır.
  • Kıl rengi siyah ise sonuç en iyidir. Beyaz tüylere lazer etkisizdir.
  • İyi ve etkin bir soğutma sistemi etkin dozları kullanmaya imkan verir ve başarıyı arttırır.Komplikasyon oranını düşürür.
  • Uygulanan vücut bölgesi başarıyı etkiler. Yüz bölgesi ve kollar problemli bölgelerdir.Koltukaltı genital,bacak bölgesi en iyi cevap alınan bölgelerdir.
  • Derin yerleşimli sırt ve göğüs bölgelerinde de bazen sorun yaşanabilir.
  • Kişinin genetik yapısı ve kıl yapısı bu parametreleri etkileyebilir.

Lazer epilasyonda sure kullanılan cihazda cihaza değişmektedir.Ancak son jenerasyon lazerlerle Dudak üstü 1 dakikada, her iki koltuk altı 2-3 dakikada temizlenir. Tüm bacak ise ortalama 40-45 dakika sürmektedir.

Seans aralıkları nasıl olmalıdır?

Çoğu zaman ortalama 5-6 seans sonuç almak için yeterlidir.Seans aralıkları yüz için ortalama 4-5 hafta, vücut için 8-10 hafta kadardır ve gittikçe seans aralıkları açılır. Kişinin cilt yapısı ve kıl tipine göre değişiklikler gösterebilir.

Çoğu zaman ortalama 5-6 seans sonuç almak için yeterlidir. Seans aralıkları yüz için ortalama 4-5 hafta, vücut için 8-10 hafta kadardır ve gittikçe seans aralıkları açılır. Kişinin cilt yapısı ve kıl tipine göre değişiklikler gösterebilir.

Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) yöntemi, beyaz tenli ve koyu renk tüylü kişilerde etkinliği daha yüksek olan bir yöntemdir. Bu özellikteki kişilerde dokuya hasar vermeden yüksek dozlar kullanmak mümkün olacağından ve kıl kökleri de koyu renkli olduklarında ışını daha fazla absorbe edeceğinden tedavi, seans sayısı bakımında daha kısa sürede tamamlanmaktadır. Yeni jenerasyon lazer cihazlarında, kişiye ve uygulama yapılacak bölgeye özel ayarlamalar yapabilme imkanı olduğundan, cilt rengi esmer olan kişilerde, bronz tenlilerde hatta zencilerde bile, dozlar cilde zarar vermeyecek seviyelere indirilerek işlem güven ve başarı ile uygulanmaktadır.

Hayır, mümkün değildir. Çünkü kıl köklerinin hepsi aynı büyüme devresinde değildir. Uygulama esnasında olgun fazda (anogen) olan kıl kökleri etkilenir. Dinlenmekte (katogen) ve gerileme (telogen) fazındaki kıl kökleri etkilenmez. Bunlar için diğer seansların uygulanması gerekir. Kılların renklerinde ve büyüme devrelerinde olan farklılıklardan dolayı seans sayısı kişiye göre hatta aynı kişinin farklı bölgelerine göre değişir.

İstenmeyen tüylerin lazer ile yok edilmesi yönteminde temel prensip: Kıl ve kıl kökünde bulunan, kıla rengini veren melanin pigmenti ile ışığın etkileşimidir. Melanin, üzerine düşen lazer ışınını absorbe eder. Absorbe olan ışın, ısı enerjisine dönüşerek kıl kökünü tahrip eder

Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) yöntemi için lazer ışınının cildin derinliklerine nüfuz ederek kıl köküne ulaşması ve ısı enerjisine dönüşerek köke hasar vermesi gerekir. Kıl kökleri, vücudun çeşitli yerlerinde değişmekle birlikte yüzeyin 2- 5 mm altındadır. Epilasyon amaçlı geliştirilen cihazlarda, ışının -dalga boyu- cilt altında ulaştığı mesafenin bu sınırlar içinde olması gerekmektedir.

Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) `da seçici fototermoliz denen yöntem kullanılarak melanin taşıyan kılı yok etmeye yetecek, ancak çevredeki dokuya zarar vermeyecek ölçüde lazer ışını gönderilmektedir. Bu nedenle güvenli ve etkili bir epilasyon için, cilt rengi; kıl rengi, kalınlığı ve yoğunluğu dikkate alınarak cilde gönderilecek enerji değerini ve gönderilme süresini belirlemek büyük önem taşır. Diod Lazer gibi gelişmiş lazer epilasyon teknolojilerinde kişinin cilt ve kıl özelliklerine göre özel ayarlamalar yapılmasını mümkün kılan gelişmiş bilgisayar sistemleri bulunmaktadır. Kişiye ve bölgeye özel en efektif dozların uzman doktorlar tarafından belirlenmesi gerekmektedir. Zira işlemin olması gerekenden düşük dozlarla uygulanması seansların uzamasına, tam tersine yüksek olması ciltte yanık ve lekelenmelere yol açmaktadır.

Deriye rengini veren melanin pigmenti fazla ise yani,cilt esmer veya bronzsa etkilenme riski vardır. Bu nedenle koyu renkli ciltlerde ve güneş banyosundan sonra yapılan uygulamalarda, lazer öncesinde test atışı yapılır. Test atışında komplikasyon görülmezse lazer geçilebilir.

Tam koruma sağlayan, yüksek faktörlü güneş kremleri kullanılarak özellikle Nd-Yag türü lazerlerle lazer`e yaz aylarında da devam edilebilir.

“Light Amlification by Stimulated Emmition of Radiation” kısaca lazer (laser) ışını, bildiğimiz ışıktan farklı olarak ışığın tek dalga boyunda düz bir demet halinde yayılmasıdır. Lazer ışını doku üzerine düştüğünde dokunun özelliklerine bağlı olarak üç farklı olay gerçekleşmektedir

  1. Yansıma: Yansıyan ışık çarptığı yere enerji bırakmaz.
  2. Geçirgenlik: Işık, dokudan geçtiğinden dokuya enerji bırakmaz.
  3. Absorbsiyon: Absorbe olan ışık tüm enerjisini çarptığı yere bırakarak ısınmaya neden olur.

İnsan cildi gibi yarı geçirgen dokularda her üç olay birden değişik kombinasyonlar içerisinde görülür.

12 yaşından itibaren koyu renkli tüyleri olan herkese uygulanabilir. Eğer tüyler açık renkli yani pigmenti az, koyu renkli pigmenti hiç yok ise laser ışığını görmeyeceği için tedaviden etkilenmez.

Evet. Lazer epilasyon ile kökleri tahrip olan kıllar tekrar çıkmamaktadır. Amerikan FDA nın da onayladığı bu durum uzun süreli klinik lazer epilasyon çalışmaları sonucunda bilimsel olarak kanıtlanmıştır.